חברת השפע בישראל ובעולם המערבי מציגה לפני הצרכן שפע של פיתויים שקשה לעמוד בפניהם. לצד הפיתויים הצרכניים (חולצה חדשה, אוטו יוקרתי, בושם נחשק) ישנם פיתויים שונים באופיים ואלה הם הפיתויים הקולינריים המתוקים.
צריכה של מוצרי מזון ומשקאות מתוקים הולכת ומתגברת לא רק בשל הזמינות והטעם המפתה. לסוכר יש אפקט נעים, ממריץ, אפילו ממכר. לפני שנראה מדוע צריכת יתר של מזונות מתוקים ומשקאות ממותקים איננה בריאה ואיך להימנע מהם, נדגיש שהאפקט הממכר הזה הוא שהופך את התהליך של גמילה מסוכר לחשוב כל כך.
עודף סוכר בגוף מוביל במשך הזמן לתנודות חזקות בעוררות ובעייפות, הוא מוביל לשחיקה ומזרז הופעה של מחלות שונות ובראשן הסוכרת. כדי להפוך את ההימנעות מסוכר לאפשרית ואת התהליך של גמילה מסוכר לאפקטיבי כדאי:
• לעשות שימוש מושכל בתחליפים. הוצאת מוצרים עתירי סוכר מהתפריט כאשר יש תחליפים בריאים יותר נעשית קלה.
• ללא תוספת סוכר – מומלץ להעדיף מוצרים עם תכולת סוכר נמוכה. יש מוצרים ואף ממתקים שעליהם רשום מפורשות "ללא תוספת סוכר".
• לא אוכלים בערב – אכילה בערב או בשעה שעייפים מאוד גוררת באופן טבעי משיכה למזונות מתוקים. כאמור, השפעת האנרגיה הזמינה היא זמנית בלבד ובסופו של דבר – יוצאים נפסדים מכך. לכן – עדיף להימנע מאכילה בערב וכאשר עייפים יש לצרוך פחמימות מורכבות ולא סוכר פשוט.
• מתוק זה טבעי – מלבד האפשרות להמתיק את הקפה או התה באמצעים כמו סוכרזית, אפשר בהחלט לעשות שימוש גם במגוון מוצרים אחרים, בריאים יותר. עלי סטיביה, למשל, מספקים את הרצון למתוק בלי להעלות את רמת הסוכר בדם.
• הממתק הטבעי – צריכה של פירות טריים מספקת את האנרגיה הדרושה לגוף וכך גם ויטמינים חשובים. יש לזכור גם כאן שאין להגזים בצריכה.